Appelcarré
Ingrediënten
Bereidingswijze Appelcarré
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snijd de Goudrenetten en gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
Stap 3
Hak de gember fijn.
Stap 4
Rasp en pers de citroen.
Stap 5
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Stap 6
Meng in een kom de stukjes appel met de abrikozen, gember, een derde van de suiker, het citroenrasp en een eetlepel citroensap.
Stap 7
Leg vijf plakjes bladerdeeg in een lange rij naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat, laat de plakjes elkaar 1 cm overlappen en druk deze aan.
Stap 8
Verdeel het appelmengsel in een lange reep over het deeg.
Stap 9
Maak ook van de andere deegplakjes een lange deeglap en leg deze over de vulling.
Stap 10
Maak de randen iets vochtig met water en druk ze goed op elkaar.
Stap 11
Snijd de bovenste deeglap met een scherp mesje elke centimeter over bijna de hele breedte in.
Stap 12
Smelt de boter en bestrijk de bovenkant met het mengsel en strooi de resterende suiker erover.
Stap 13
Bak de appeltaart in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Laat de taart afkoelen tot lauw en snijd hem in rechthoekige stukken.
Stap 15
Lekker met een bolletje slagroomijs.
