Appel-kaneelbroodjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Appel-kaneelbroodjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de broodmix, 1 el olijfolie en 275 ml koud water in een kom en mix met een handmixer met deeghaken in circa 4 minuten tot een soepel deeg. Laat op kamertemperatuur afgedekt 10 minuten rijzen.
Stap 2
Schil ondertussen de appels, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met de rozijnen, de helft van de kaneel en 2 el suiker.
Stap 3
Druk het deeg plat en trek uit tot een lap. Vouw de lap in drieën dicht en druk weer plat. Verdeel in 12 gelijke stukken en rol hier bolletjes van. Leg een bolletje in de palm van je hand en duw plat. Schep een twaalfde van de appelvulling in het midden en vouw het deeg eromheen. Maak er zo nog 11. Leg met de vouwkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt nog 45 minuten rijzen.
Stap 4
Meng ondertussen het amandelschaafsel met de rest van de suiker en kaneel. Bestrijk de bolletjes met de rest van de olijfolie, bestrooi met het amandelmengsel en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
- - bakpapier
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie186 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten30 g
- Vet5 gWaarvan verzadigd1 g