Appel compote met Griekse yoghurt en walnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Appel compote met Griekse yoghurt en walnoten
Stap 1
Pers en rasp de citroen.
Stap 2
Snij de verse basilicum- of muntblaadjes in dunne reepjes.
Stap 3
Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en schil de parten.
Stap 4
Halveer de parten en snijd ook deze partjes doormidden.
Stap 5
Leg de appelstukken in een pan en steek de schijfjes gember ertussen.
Stap 6
Verdeel de citroenrasp erover, druppel er maximaal twee eetlepels citroensap over en schenk het appelsap erbij.
Stap 7
Breng alles net aan de kook en laat de appelstukjes tegen de kook aan in 10-12 minuten gaar worden.
Stap 8
Schep de appelstukjes met een schuimspaan uit de pan, laat ze even boven de pan uitlekken en schep ze op een bord.
Stap 9
Neem ook de schijfjes gember uit de pan.
Stap 10
Kook het vocht op hoog vuur in tot het licht stroperig begint te worden.
Stap 11
Laat de siroop afkoelen.
Stap 12
Verdeel de yoghurt over schaaltjes en schep de appelpartjes erop.
Stap 13
Schenk de appelsiroop erover en verdeel de walnoten en basilicum of munt erover.
