Appel bollen
Ingrediënten
Bereidingswijze Appel bollen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Stap 3
Pers de sinaasappel.
Stap 4
Schil de appels en boor de klokhuizen eruit.
Stap 5
Wrijf de appels in met een beetje sinaasappelsap.
Stap 6
Knip de abrikozen in stukjes en hak de gember fijn.
Stap 7
Meng in een kommetje de abrikozen met gember en een eetlepel amandelschaafsel.
Stap 8
Schep dit mengsel in de holtes van de klokhuizen en druk goed aan.
Stap 9
Zet op elk plakje bladerdeeg een appel en vouw het deeg rond de appel omhoog.
Stap 10
Plak het deeg aan de bovenkant goed dicht.
Stap 11
Zet de appelbollen met de sluitkant naar beneden op de bakplaat.
Stap 12
Bestrijk de bovenkant met wat melk en strooi de suiker en de restende amandelen erover.
Stap 13
Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de appelbollen in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Laat ze afkoelen.
Stap 15
Serveer de appelbollen lauwwarm of koud.
