Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Appel-amandelstengels
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Appel-amandelstengels
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de appels, rasp ze en doe in een bolzeef. Duw met de bolle kant van een lepel het meeste vocht eruit. Meng er 1 tl kaneelpoeder door.
Stap 2
Verdeel het appelmengsel over 5 van de plakjes bladerdeeg en dek af met de overige 5 plakjes bladerdeeg, Druk aan en snijd elk pakketje in 5 gelijke stroken.
Stap 3
Draai de stroken bladerdeeg met daartussen het appelmengsel 1 slag om en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 4
Hak het amandelschaafsel grof en meng met de suiker en de rest van de kaneelpoeder.
Stap 5
Klop het ei los met 1 tl water. Bestrijk de bladerdeegstengels met ei en bestrooi met het amandel-suikermengsel.
Stap 6
Bak de appel-amandelstengels in circa 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - rasp
- - 2 zeven
Voedingswaarden
- Energie141 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten11 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd4 g