Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Antipasti-pastasalade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Antipasti-pastasalade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170°C. Kook de pasta beetgaar, giet af en laat afkoelen.
Stap 2
Hussel de sjalot, aubergine, venkel, courgette en paprika met de olijfolie. Verdeel over een bakplaat en rooster 35-40 minuten in de oven. Schep de groenten halverwege de oventijd om.
Stap 3
Houd 2 eetlepels basilicum apart. Meng de rest van de basilicum met de geroosterde groenten, knoflook en azijn. Laat minimaal 10 minuten marineren. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Halveer de bolletjes mozzarella.
Stap 4
Meng de geroosterde groenten met de mozzarella en pasta. Meng goed door zodat de marinade een dressing wordt voor de pasta. Bestrooi met de pijnboompitten en overige basilicum.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie820 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten69 g
- Vet45 gWaarvan verzadigd13 g