Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Andijviesalade met spekjes, krieltjes en blauwekaasdressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Andijviesalade met spekjes, krieltjes en blauwekaasdressing
Stap 1
Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan. Verwarm intussen de oven voor op 220ºC. Schep de uitgebakken spekjes op een bord.
Stap 2
Schep de krieltjes, knoflook en tijm door het spekvet in de pan en verdeel over een bakplaat. Rooster de krieltjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Schud tijdens het roosteren een paar keer om. Laat iets afkoelen.
Stap 3
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper. Snijd de andijvie in reepjes en schud in een grote schaal om met de uitgebakken spekjes en krieltjes.
Stap 4
Verdeel over 4 borden, maal nog wat peper erover en schep over elke portie een paar lepels dressing. Garneer naar wens met extra kaas en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie420 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten12 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd11 g