Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Andijvie-rucolastamppot met gerookte makreel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Andijvie-rucolastamppot met gerookte makreel
Stap 1
Hak de uien grof.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met een flinke bodem water met wat zout in 15 minuten gaar.
Stap 3
Maak intussen de makreel schoon; verwijder de kop en trek het vel eraf. Neem het visvlees in stukken van de graat en controleer op kleine graatjes.
Stap 4
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en voeg al roerend boter, nootmuskaat en zoveel melk toe als nodig is. Voeg al omscheppend hand voor hand andijvie en rucola toe en verwarm al omscheppend tot de blaadjes beginnen te slinken.
Stap 5
Serveer in warme diepe borden en verdeel de makreel met gehakte Amsterdamse uien en kappertjes erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie730 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten53 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
