Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Amuse van bloemkoolroom met spekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Amuse van bloemkoolroom met spekjes
Stap 1
Verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin.
Stap 2
Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar terwijl de bouillon verdampt.
Stap 3
Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
Stap 4
Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes.
Stap 5
Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
Stap 6
Bak de spekblokjes uit en neem ze uit het vet.
Stap 7
Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kleine glaasjes
Voedingswaarden
- Energie125 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten3 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd5 g