Amaretti cheesecake met balsamicodruiven
Ingrediënten
Bereidingswijze Amaretti cheesecake met balsamicodruiven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 140°C. Smelt de roomboter in een steelpan, ris de helft van de tijm en maal de koekjes fijn in de keukenmachine.
Stap 2
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randjes in met wat roomboter. Voeg de rest van de gesmolten boter met de geriste tijm toe aan de kruimels en maal kort mee.
Stap 3
Bedek de bodem van de springvorm met de kruimels. Druk aan met een lepel. Zet koel tot gebruik.
Stap 4
Doe de mascarpone, crème fraîche en de basterdsuiker in een kom en klop met de handmixer tot een egaal mengsel. Voeg de eieren één voor één toe. Meng als laatste de maïzena erdoor.
Stap 5
Schenk het mascarponemengsel op de koekjesbodem.
Stap 6
Bak de cheesecake in 60-70 minuten in het midden van de oven. Hij is gaar als de randjes stevig zijn, maar het midden nog een beetje wiebelig.
Stap 7
Laat twee uur afkoelen in de oven en daarna nog twee uur in de koelkast.
Stap 8
Verhit vlak voor het serveren de balsamicoazijn en honing samen in een kleine koekenpan en breng aan de kook tot er een karamelsaus ontstaat.
Stap 9
Voeg de druiven toe en kook ze 5 minuten mee minuten mee, tot ze knappen. Laat afkoelen.
Stap 10
Schep de afgekoelde druiven met de balsamicokaramel op de cheesecake. Garneer met de rest van de tijm.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - handmixer
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie528 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten41 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd23 g