Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Amandelspijs-semifreddo
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Amandelspijs-semifreddo
Stap 1
Klop de eiwitten stijf met 2 eetlepels suiker. Klop de eidooiers au bain-marie luchtig en lichtgeel met de rest van de suiker en het amandelaroma.
Stap 2
Klop de mascarpone los. Spatel het eidooiermengsel in twee delen door de mascarpone.
Stap 3
Spatel de amandelen, de amandelspijs en daarna de eiwitten erdoor. Giet in een met vershoudfolie beklede cakevorm en zet minimaal 6 uur in de diepvries.
Stap 4
Doop het bakblik kort in warm water, keer om en verwijder het folie. Snijd de semifreddo in plakjes en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - cakevorm
- - rechthoekige bakvorm
Voedingswaarden
- Energie400 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten14 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd14 g
