Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Amandelcakejes met kardemom
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Amandelcakejes met kardemom
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175ºC. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de poedersuiker en een snufje zout met een elektrische mixer in minimaal 4 minuten tot een lichtgele crème. Klop dan het amandelmeel, de kardemom en sinaasappelrasp erdoor.
Stap 2
Klop de eiwitten in een andere brandschone kom met een schone garde of mixer stijf. Spatel voorzichtig een paar lepels eiwit door het amandelmengsel. Spatel daarna de rest van de eiwitten door het beslag en verdeel over de vormpjes.
Stap 3
Bak de cakejes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Laat ze buiten de oven helemaal afkoelen. Versier met glazuur en pistachenoten. Garneer eventueel met rozenblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
- - 8 eenpersoons taartvormpjes
- - muffinvorm
Voedingswaarden
- Energie540 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten69 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd3 g