Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Amandel-yoghurtsoep met komkommer
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Amandel-yoghurtsoep met komkommer
Stap 1
Snijd de komkommer in blokjes. Hak de dille grof. Verkruimel de feta. Maal de amandelen in de keukenmachine fijn. Voeg komkommer toe en meng alles tot een dikke puree. Schenk de yoghurt erbij en voeg tweederde van de dille, olijfolie, zout en wat versgemalen peper toe. Pureer alles tot een gladde, romige soep. Schenk de soep in een kan en laat deze in de koelkast in 2-3 uur door en door koud worden.
Stap 2
Breng de koude soep opnieuw op smaak met een beetje zout en peper en schenk in glazen of kommen. Garneer met feta en de resterende dille.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie320 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten8 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd5 g