Amandel-kaneelcruffins
Ingrediënten
Bereidingswijze Amandel-kaneelcruffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de muffinvorm in. Rol het deeg af en druk de stippellijnen dicht met je vingers.
Stap 2
Besmeer het deeg dun met amandelpasta en bestrooi met kaneel naar smaak.
Stap 3
Rol het deeg vanaf de lange kant op tot een lange rol. Snijd de rol in 3 gelijke stukken. Snijd elk stuk in de lengte door, de laagjes vulling zijn nu zichtbaar. Leg een stuk deeg, met de snijkant naar boven, voor je neer. Houd een uiteinde vast en draai de rest van het deeg er omheen. Je hebt nu een rolletje waar aan de bovenkant de vulling te zien is. Zet het rolletje met de vullingkant naar boven in de vorm. Herhaal met het overige deeg. Smelt de boter en bestrijk de cruffins er dun mee. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Stap 4
Bak de cruffins in de voorverwarmde oven in 15 min. lichtbruin en gaar. Laat ze 5 min. afkoelen op een rooster en leg ze op een schaal. Bestrooi met poedersuiker.