Advocaat met sinaasappel en kardemom
Ingrediënten
Bereidingswijze Advocaat met sinaasappel en kardemom
Stap 1
Kneus de kardemompeulen met de zijkant van een mes. Schraap het merg uit het vanillestokje.
Stap 2
Snijd het stokje in stukjes en klop met de kardemom, sinaasappelschil, eidooiers, suiker, likeur en een snufje zout in een metalen of glazen kom goed door elkaar. Zet de kom op een pan met een laagje water en breng het water aan de kook. De kom mag het water niet raken.
Stap 3
Klop voortdurend door het eimengsel en houd de warmtebron op een lage tot middelhoge stand. Na circa 10 minuten zal het mengsel gaan binden en een vla-achtige structuur krijgen.
Stap 4
Doop een lepel in de advocaat en trek er met je vinger een streep over. Als de streep niet doorloopt zijn de eieren genoeg gestold. Zet de kom in een bak met koud water en klop tot de advocaat is afgekoeld.
Stap 5
Giet de advocaat door een fijne zeef zodat eventuele klontjes en de losse ingrediënten achterblijven. Bewaar de advocaat in de koelkast in een brandschone fles.
Stap 6
Lekker in een glaasje, in desserts of als vulling voor een taart.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie1120 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten144 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd12 g
