Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Abrikozen eierkoeken
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Abrikozen eierkoeken
Stap 1
Verwarm de oven op 180 °C. Klop in een ruime kom met een garde de eieren met de honing met de garde luchtig.
Stap 2
Zeef de bloem, het bakpoeder en een beetje zout boven de kom en spatel door de eieren. Rasp de schil van de citroen boven het beslag.
Stap 3
Snijd de abrikozen fijn en meng door het beslag, maar zorg dat het luchtig blijft.
Stap 4
Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat in 4 tot 6 porties.
Stap 5
Laat voldoende ruimte tussen de koeken om uit te lopen.
Stap 6
Bak de eierkoeken in ca. 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
- - bakplaat
- - bakpapier
- - zeef
Voedingswaarden
- Energie190 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten34 g
- Vet3 gWaarvan verzadigd1 g