Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardbeiensorbet met lavendel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardbeiensorbet met lavendel
Stap 1
Knip de lavendelbloemetjes iets kleiner. Verwarm de suiker met de honing en de lavendelbloemen en kook in tot een suikersiroop. Laat afkoelen.
Stap 2
Pureer de aardbeien met het citroensap in een blender of met een staafmixer. Meng de aardbeienpuree met het eiwit door de suikersiroop.
Stap 3
Schep dit mengsel in een afsluitbare diepvriesbak. Zet in de diepvries en schep na circa 1 uur om. Herhaal dit elke 30 minuten tot de sorbet bevroren is. Serveer bolletjes van het ijs en garneer met munt.
Aanvullende benodigdheden
- - blender
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie215 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten50 g