Aardbeienbavarois met chocoladeaardbeien
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardbeienbavarois met chocoladeaardbeien
Stap 1
Maak 250 gram aardbeien schoon.
Stap 2
Houd de overige aardbeien (die hun groene kroontje behouden) apart.
Stap 3
Week de gelatineblaadjes (10 gram) in water.
Stap 4
Pureer de schoongemaakte aardbeien.
Stap 5
Verwarm 1 eetlepel water in een steelpan en los de uitgeknepen blaadjes gelatine hierin op. Roer dit mengsel door de gepureerde aardbeien.
Stap 6
Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de slagroom beetje voor beetje door de aardbeien.
Stap 7
Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom en spatel het door het aardbeienmengsel. Schep dit mengsel in de met koud water omgespoelde ronde puddingvorm.
Stap 8
Dek de schaal af met folie en laat de bavarois circa 3 uur in de koelkast opstijven.
Stap 9
Verwarm de chocola au bain-marie.
Stap 10
Doop de aardbeien in de chocola en leg ze op een vel bakpapier. Laat de chocola hard worden.
Stap 11
Haal de bavarois uit de vorm. Maak eerst de randen los.
Stap 12
Leg een platte schaal omgekeerd op de vorm en draai vorm met schaal om. Dompel de bavarois eventueel voor het omdraaien heel kort in warm water.
Stap 13
Garneer met de chocoladeaardbeien.
Aanvullende benodigdheden
- - puddingvorm
Voedingswaarden
- Energie290 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten27 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd11 g