Aardbeien-panna cotta
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardbeien-panna cotta
Stap 1
Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Verwarm de room in een pan met de suiker tot de suiker is opgelost. Neem de pan van de warmtebron.
Stap 2
Pureer 125 gram aardbeien en zeef de puree. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme room.
Stap 3
Roer zachtjes tot de gelatine is opgelost. Voeg de helft van de room toe aan de aardbeienpuree en roer goed.
Stap 4
Leg 4 glaasjes schuin in de koelkast, ondersteund door een prop keukenpapier. Giet de aardbeien-panna cotta in de glaasjes, bijna tot de rand.
Stap 5
Laat de panna cotta zo schuin circa 2 uur opstijven in de koelkast. Verwarm het witte panna cotta-mengsel en laat niet koken.
Stap 6
Giet dit mengsel bij de yoghurt en voeg eventueel amandelaroma toe. Zet de glaasjes rechtop en giet het witte mengsel voorzichtig in de glaasjes.
Stap 7
Laat de panna cotta rechtop nog 2 uur volledig opstijven in de koelkast. Houd 4 aardbeien apart en pureer de rest van de aardbeien.
Stap 8
Verdeel deze puree over de panna cotta. Garneer met een aardbei en muntblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie210 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten18 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd9 g