Aardbei tarte
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardbei tarte
Stap 1
Verwarm de oven op 200°C. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien. Verwarm een steelpan met 4 el jam en 2 el water tot de jam vloeibaar is.
Stap 2
Laat iets afkoelen en schep er de aardbeien door.
Stap 3
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
Stap 4
Bestrijk het midden in een grote cirkel met de resterende jam, laat een rand vrij. Bedek de jam met de helft van de aardbeien.
Stap 5
Vouw de randen grofweg 2 cm terug tot een cirkel. Klop een ei los en hak de suikerpinda's fijn.
Stap 6
Bestrijk de bladerdeeg randen met het losgeklopte ei en bestrooi met suikerpinda's. Houd 1 el suikerpinda's apart voor later.
Stap 7
Bak 25 minuten in de oven tot de randen goudbruin zijn en de bodem stevig. Bestrijk het hete bladerdeeg direct uit de oven opnieuw met ei.
Stap 8
Laat 10 minuten afkoelen en verdeel de resterende aardbeien en suikerpinda's over de tarte. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie327 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten33 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd8 g