Aardappelwafels met zalmtartaar rauwkost
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappelwafels met zalmtartaar rauwkost
Stap 1
Schil de aardappelen, snijd in kwarten en kook in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen.
Stap 2
Hak intussen de bieslook fijn. Verwarm in een steelpan de melk (evt. 25 gr boter). Stamp de aardappelen met de pureestamper fijn en voeg de melk toe.
Stap 3
Breek er een ei boven, roer door tot het ei is opgenomen en herhaal met de resterende eieren.
Stap 4
Schep om met zelfrijzend bakmeel en breng op smaak met de helft van de bieslook, zout en versgemalen peper (evt. nootmuskaat).
Stap 5
Verhit het wafelijzer. Verdeel met de ijsbollepel een portie van het aardappelmengsel over het wafelijzer en bak de wafel in 5 - 7 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 6
Herhaal met de rest van het aardappelmengsel.
Stap 7
Snijd de radijs in kwarten. Pers de citroen uit. Meng voor de dressing 2 el citroensap met mosterd en olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 8
Meng de radijs, de wortel julienne en 1 el bieslook met de helft van de dressing.
Stap 9
Pel en snipper het sjalotje. Verwijder met een mes de huid van de zalm en snijd de vis in fijne blokjes.
Stap 10
Meng de zalm met het sjalotje in een kom en schep om met de resterende bieslook en de rest van de dressing. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 11
Stapel 3 wafels op een bord met daartussen steeds een eetlepel van de radijs-wortelsalade. Schep bovenop wat van de zalmtartaar op en garneer met rauwkostsalade.