Aardappeltortilla met andijvie en spekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappeltortilla met andijvie en spekjes
Stap 1
Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de spekjes circa 3 minuten. Voeg de uien toe en bak ze 5 minuten mee. Schep alles in een zeef en vang het bakvet op.
Stap 2
Giet het bakvet terug in de pan en bak hierin de aardappelschijfjes circa 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de andijvie toe en bak deze een paar minuten mee, tot de groente geslonken is.
Stap 3
Mix de eieren met de staafmixer in een maatbeker met de knoflook en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Meng de spekjes en uien door de aardappels in de koekenpan en giet het eimengsel erbij. Roer alles goed door en gaar de tortilla afgedekt circa 5 minuten op middelhoge stand.
Stap 5
Maak de randen van de tortilla los en laat de omelet uit de pan op een groot bord glijden. Keer de tortilla om en bak de andere kant ook 5 minuten, tot de omelet gaar is. Snijd in punten.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie430 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten23 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd8 g