Aardappeltjes en gebakken varkenshaas met basilicum-tijmsalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappeltjes en gebakken varkenshaas met basilicum-tijmsalsa
Stap 1
Verwarm de oven op 160°C.
Stap 2
Was de bieten en snijd ze in kwarten.
Stap 3
Leg ze met de bloemkool en broccoli op een bakplaat.
Stap 4
Besprenkel ze met vijf eetlepels olijfolie, peper en zout, meng en bak ze in vijfentwintig minuten gaar in de oven.
Stap 5
Schil de bospeentjes en kook ze gaar in een klein laagje water met zout in ruim een kwartier.
Stap 6
Haal ze uit de pan en besprenkel met nog twee eetlepels olijfolie.
Stap 7
Was de aardappeltjes goed en kook ze ongeschild gaar in water, in een kwartier.
Stap 8
Salsa: pluk de tijm, snijd de blaadjes basilicum fijn, snijd de peper fijn en hak de kappertjes.
Stap 9
Meng deze met zes eetlepels olijfolie en de azijn en breng het op smaak met peper en zout.
Stap 10
Zout de varkenshaasjes.
Stap 11
Verhit de boter in een kleine koekenpan en bak er het vlees rondom in bruin.
Stap 12
Zet het vuur heel laag, dek de pan af en laat de varkenshaasjes nog acht minuten garen.
Stap 13
Haal ze uit de pan en laat vijf minuten rusten, afgedekt met aluminiumfolie.
Stap 14
Meng een lepel salsa door de aardappeltjes en serveer met de groenten er omheen.
Stap 15
Snijd de varkenshaas in gelijke stukken en leg bij de aardappeltjes.
Stap 16
Doe tenslotte de rest van de salsa er overheen.
