Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappelsoep met knoflook en bosui
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappelsoep met knoflook en bosui
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Stap 2
Snijd het wit van de bosuitjes in stukjes van 1 cm en het groen in dunne ringetjes.
Stap 3
Verwarm de helft van de olijfolie in een soeppan en pers er een derde van de knoflook boven uit.
Stap 4
Schep de aardappelblokjes en stukjes witte bosui erdoor en verwarm al omscheppend 1 minuut.
Stap 5
Schenk de bouillon erbij en kook de soep in 10-15 minuten gaar.
Stap 6
Snijd intussen de andere tenen knoflook in dunne plakjes.
Stap 7
Verwarm de rest van de olijfolie in een steelpan en fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig.
Stap 8
Pureer de soep met een staafmixer.
Stap 9
Serveer en garneer met plakjes knoflook en ringetjes bosui.
