Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappelschotel met spek en gebakken ei
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappelschotel met spek en gebakken ei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een grote droge koekenpan en bak de spekreepjes uit. Snijd intussen de uien in halve ringen. Snijd de helft van de spitskool (ca. 600 g) fijn. Bak de ui 4 min. mee met het spek.
Stap 2
Schep de aardappelschijfjes, spitskool en 2 el olie erdoor en doe alles in de ovenschaal. Bak de schotel in 20 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
Stap 3
Snijd intussen de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
Stap 4
Neem de ovenschaal uit de oven, bestrooi met de selderij en serveer met de spiegeleieren.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie459 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten52 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd6 g