Aardappelschotel met gerookte zalm uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappelschotel met gerookte zalm uit de oven
Stap 1
Extra nodig: lage ovenschaal.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in een pan met een flinke laag kokend water in 4-6 minuten beetgaar.
Stap 4
Laat ze in een vergiet uitlekken.
Stap 5
Snijd de prei in dunne ringen, was ze in een vergiet onder stromend water en laat goed uitlekken.
Stap 6
Snijd de paprika in de lengte in vieren, verwijder zaadlijsten en snijd de paprika in kleine dunne reepjes.
Stap 7
Snijd ook de zalm in repen.
Stap 8
Vet de ovenschaal in.
Stap 9
Hak de dille en peterselie fijn.
Stap 10
Klop in een kom de eieren los met yoghurt, mosterd, dille, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 11
Schep de aardappelblokjes, prei, paprika en zalm erdoor.
Stap 12
Doe dit mengsel over in de ovenschaal.
Stap 13
Bak de aardappel-zalmschotel in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Serveer met een salade.
Stap 15
Menusuggestie voor: tomatensoep met een kloddertje Griekse yoghurt en een mespunt ras-el-hanout.
Stap 16
Na: rijstdessert met rode besjes.
