Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappelsalade met sperziebonen en gebakken spek
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappelsalade met sperziebonen en gebakken spek
Stap 1
Schil de aardappelen en snij deze in plakjes.
Stap 2
Kook de gebroken sperziebonen in een pan met ruim kokend water met wat zout in tien minuten beetgaar.
Stap 3
Voeg na vijf minuten de aardappelplakjes toe en kook ze mee.
Stap 4
Laat ze in een vergiet uitlekken.
Stap 5
Kook intussen de eieren in acht minuten hard.
Stap 6
Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
Stap 7
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de plakjes spek knapperig bruin.
Stap 8
Leg ze op een bordje.
Stap 9
Schenk het spekvet in een schaal en klop het met citroensap, mayonaise en yoghurt en wat zout en peper tot een dressing.
Stap 10
Snij de gem in reepjes.
Stap 11
Schep de sperziebonen, aardappelplakjes, tomaten, uiringetjes en gemreepjes door de dressing.
Stap 12
Garneer met de partjes ei en plakjes spek.
