Aardappelsalade met haring en radijs
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappelsalade met haring en radijs
Stap 1
Was de aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 cm. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Stap 2
Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 5 minuten.
Stap 3
Breng intussen een andere pan met water aan de kook en kook de doperwten in 4 minuten beetgaar. Giet de doperwten af.
Stap 4
Snijd de kropsla grof. Maak de haringen schoon en snijd deze in stukken van 3 cm. Snijd het loof van de radijs en snijd in parten.
Stap 5
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de aardappelen in 6 minuten goudbruin.
Stap 6
Draai het vuur laag en voeg het limoensap en de citroenrasp toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Meng de aardappelen met de kropsla, doperwten en radijs. Verdeel dit over de borden en garneer met de haring en hüttenkäse.
Stap 8
Breng op smaak met zout en peper.