Aardappelsalade met aspergetips in ham
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappelsalade met aspergetips in ham
Stap 1
Kook de eieren in zes tot acht minuten bijna hard.
Stap 2
Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden.
Stap 3
Hak de bladpeterselie fijn.
Stap 4
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Stap 5
Kook intussen ook minikrieltjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in drie tot vier minuten beetgaar.
Stap 6
Laat ze in een vergiet uitlekken.
Stap 7
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en kook de asperges in een pan ruim kokend water in twee tot drie minuten beetgaar.
Stap 8
Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze in de zeef goed uitlekken.
Stap 9
Verdeel de asperges in twee porties per persoon en rol ze per portie in twee plakjes ham.
Stap 10
Roer in een kom de yoghurtmayonaise los met de azijn en roer de krieltjes, peterselie, bosui en wortel erdoor.
Stap 11
Verdeel de jonge bladsla over de borden en schep de aardappelsalade erop.
Stap 12
Leg de aspergerolletjes en eieren erbij.