Aardappelsalade met asperges en ham
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappelsalade met asperges en ham
Stap 1
Hak de peterselie fijn.
Stap 2
Knip de bieslook heel fijn.
Stap 3
Snijd de ham in reepjes.
Stap 4
Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kopjes naar beneden, draai de asperges steeds een slag.
Stap 5
Snijd de houtachtige onderkanten eraf.
Stap 6
Snijd de kopjes op 4 cm af en snijd de stengels in stukjes van 1 cm.
Stap 7
Kook de krieltjes en de aspergestukken in een pan met ruim kokend water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
Stap 8
Kook de aspergekopjes in een steelplan met kokend water en wat zout in 5 minuten beetgaar.
Stap 9
Prak het ei in een wijde schaal met een vork heel fijn en roer er 1-1.5 eetlepel citroensap met de mosterd en mayonaise erdoor.
Stap 10
Verdun de dressing eventueel met 1-2 eetlepels water en voeg wat zout en peper naar smaak toe.
Stap 11
Roer de peterselie, bieslook en citroenrasp erdoor.
Stap 12
Laat de krieltjes en aspergestukjes heel even in een vergiet uitlekken en schep ze nog warm door de dressing.
Stap 13
Schep ook de hamreepjes erdoor.
Stap 14
Laat de salade afkoelen.
Stap 15
Laat de aspergekopjes in een zeef uitlekken en leg ze vlak voor het serveren op de salade.