Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappelpompoengratin
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappelpompoengratin
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van 5mm dik. Snijd de pompoen in plakjes met dezelfde dikte en afmeting als de aardappel.
Stap 2
Snijd het teentje knoflook door en wrijf er de ovenschaal mee in. Verdeel de plakjes pompoen en aardappel dakpansgewijs in de schaal en bestrooi met zout en peper. Giet er de melk en de slagroom over. Verdeel de boter in vlokjes er bovenop.
Stap 3
Zet de schaal in de oven en bak 15 minuten. Draai de temperatuur daarna terug naar 170°C. Bak nog circa 30 minuten, tot de melk en de room zijn opgenomen en de gratin een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Lekker met de procureur fume in ovenschaal. Bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie330 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten22 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd15 g
Trefwoorden
