Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappelgratin met saucijzen, wortel en pittige jus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappelgratin met saucijzen, wortel en pittige jus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 2
Schud de aardappelschijfjes om met de geraspte kaas en komijn en verdeel over de ovenschaal. Klop het ei los met de room, zout en peper. Giet dit mengsel over de aardappelschijfjes.
Stap 3
Schud de schaal om alles goed te verdelen en bak in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en bruin. Kook intussen de wortels beetgaar.
Stap 4
Verhit de boter en bak hierin de saucijzen om en om gaar. Voeg de laatste minuut van de baktijd de rode peper, gember, knoflook en 1 eetlepel water toe aan het bakvet.
Stap 5
Serveer de saucijzen met de pittige jus, wortels en aardappelgratin. Bestrooi met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie520 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten37 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd16 g