Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappelgratin hapjes met truffelmayonaise
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappelgratin hapjes met truffelmayonaise
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in met olie. Boen de aardappelen schoon en schaaf ze met een dunschiller in dunne plakjes. Rasp de kaas. Pers de knoflook. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn. Knip de rest van de takjes doormidden.
Stap 2
Meng de slagroom, melk, knoflook en rozemarijnnaaldjes. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel 1/3 van de aardappel over de muffinholtes. Schenk er een beetje van het roommengsel op. Herhaal deze stappen tot de ingrediënten op zijn.
Stap 3
Bak de gratins in de oven in 25 min. gaar. Halveer de tomaatjes. Laat de gratins 5 min. afkoelen. Neem ze uit de vorm en leg op een schaal. Steek de tomaatjes met de rozemarijn in de gratins en serveer met de mayonaise.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm met 12 holtes
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie380 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten24 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd14 g
