Aardappelen met een Vlaamse twist
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappelen met een Vlaamse twist
Stap 1
Kook de eieren hard en laat deze afkoelen.
Stap 2
Verwarm de oven tot 170°C en boen de aardappelen schoon onder koud water.
Stap 3
Vet een ovenschaal in met olie en bak de ongeschilde, hele aardappelen circa vijfendertig minuten in de oven.
Stap 4
Hak of knip de peterselie fijn.
Stap 5
Bak het spek krokant in een koekenpan op matig vuur.
Stap 6
Laat wat afkoelen en snijd dan kleiner.
Stap 7
Pel de eieren, snijd ze in kwarten en bestrooi met wat zout.
Stap 8
Laat de boter in een steelpannetje smelten met de foelie en iets zout, zet dan het vuur uit.
Stap 9
Verwijder de foelie.
Stap 10
Haal de aardappels uit de oven en zet de borden erin met de ovendeur open.
Stap 11
Snijd de warme aardappelen in kwarten of helften en bestrooi met wat zout.
Stap 12
Leg ze speels op warme borden met de eieren, bestrooi met de spekjes en versgemalen peper.
Stap 13
Verdeel de boter erover en bestrooi met peterselie.
