Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappelbitterballen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappelbitterballen
Stap 1
Meng de aardappelpuree met de helft van het ei, de mosterd en de helft van de panko. Maak balletjes van de puree en duw in elk balletje een blokje kaas. Zorg ervoor dat de kaas volledig is bedekt met puree.
Stap 2
Zet 3 kommetjes klaar met de rest van het ei, de overige panko en de bloem. Rol de balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko.
Stap 3
Verhit de olie tot circa 175°C. Frituur hierin de bitterballen in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met mosterd.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie270 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten22 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
