Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappel-gehaktschotel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappel-gehaktschotel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Kook de aardappelblokjes circa 5 minuten en giet ze af.
Stap 3
Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het gehakt met paprikapoeder, zout en peper rul. Meng de Provençaalse kruiden en knoflook door de rest van de olie.
Stap 4
Vet een ovenschaal in met boter. Schep de aardappelblokjes op de bodem van de ovenschaal en verdeel het gehakt erover.
Stap 5
Meng de prei met de wortel en verdeel over het gehakt.
Stap 6
Halveer de champignons eventueel en steek ze tussen het wortel-preimengsel. Giet de kruidenolie erover.
Stap 7
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
Stap 8
Bestrooi de schotel met de kaas en zet zonder folie nog circa 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie510 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten19 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd13 g