Aardappel-frittata met paprika
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappel-frittata met paprika
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in. Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan en bak de aardappelen 8 min. op een middelhoge stand.
Stap 2
Laat intussen de geroosterde paprika's uitlekken en snijd in stukjes. Maak de groene paprika's schoon en snijd in stukjes. Snijd de ui in ringen. Houd een handje rucola apart voor garnering en snijd de rest fijn. Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Meng alle paprika met de rucola door de aardappel en schep in de ovenschaal. Verdeel de kaas erover en schenk het eimengsel erop. Leg de uienringen erop en bak de frittata in ca. 40 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar.
Stap 4
Laat de frittata 15 min. afkoelen op een rooster of laat afkoelen tot kamer- temperatuur. Garneer met de rest van de rucola en snijd in punten.
Aanvullende benodigdheden
- - ronde ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie332 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten20 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd6 g