Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappel-courgetteschotel met gehaktspiesjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappel-courgetteschotel met gehaktspiesjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Meng door het gehakt de ui, zout, peper, mosterd, ei en paneermeel.
Stap 3
Vorm er 20 kleine gehaktballetjes van. Rijg ze per 5 stuks aan de spiesen. (Leg houten prikkers eerst even in water om verbranden tijdens het bakken te voorkomen.)
Stap 4
Leg de aardappel- en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal.
Stap 5
Meng 3 eetlepels olijfolie met knoflook en tijm. Verdeel deze olie over de ovenschotel en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven (bij rauwe aardappelen 25 minuten).
Stap 6
Bak intussen de gehaktspiesjes in de rest van de olie in 15 minuten gaar. Serveer ze op de ovenschotel.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 satéprikkers
- - 4 spiesen
Voedingswaarden
- Energie590 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten34 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd11 g
