5 spice varkensspiesjes
Ingrediënten
Bereidingswijze 5 spice varkensspiesjes
Stap 1
Snijd elke varkensschnitzel in 8 stukken. Schil en rasp de gember. Meng met de Chinese 5 spice kruiden, 2 el sojasaus, olie en peper door het vlees. Laat 30 minuten marineren.
Stap 2
Snijd ondertussen het witte gedeelte van de bosui in 3 gelijke stukken. Snijd het groen in dunne ringen. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in plakjes.
Stap 3
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Rasp de groene schil van de limoenen en pers er 1 uit.
Stap 4
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 minuten goudbruin. Schep uit de pan in een kom en klop samen met het limoensap en de rest van de sojasaus tot een dressing. Meng met de komkommer, bosuiringetjes, limoenrasp en rode peper.
Stap 5
Rijg aan elke satéprikker, om en om, 4 stukjes vlees en 3 stukjes bosui en gril in 5 minuten gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer met de komkommersalade. Lekker met gebakken rijst.