'Oranje boven' cheesecake
Ingrediënten
Bereidingswijze 'Oranje boven' cheesecake
Stap 1
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal 300 gr bitterkoekjes in de keukenmachine tot kruimels.
Stap 2
Smelt in een steelpan de boter en meng door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel (of de bodem van een glas). Laat de bodem hard worden in de koelkast.
Stap 3
Week de gelatine in koud water. Hak de witte chocolade grof. Smelt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pan kokend water.
Stap 4
Rasp de schil van de sinaasappels en pers het sap uit. Verwarm in een steelpan de helft van het sap met 2 el sinaasappelrasp en los hierin de gelatine al roerend op. Laat afkoelen in een kom.
Stap 5
Breng in dezelfde steelpan het resterende sinaasappelsap en -rasp, met de mango en 150 gr suiker aan de kook.
Stap 6
Kook het fruit op laag vuur in 10 minuten zacht. Prak het fruit met een vork, voeg het takje rozemarijn toe en laat nog 2 minuten trekken.
Stap 7
Verwijder de rozemarijn. Druk de mangopuree met een houten lepel door een fijne zeef in een kom. Zet koud weg.
Stap 8
Klop met de handmixer de slagroom met 80 gr suiker lobbig.
Stap 9
Klop de roomkaas los met het sinaasappel-gelatinemengsel. Spatel er voorzichtig de slagroom door. Voeg de gesmolten chocolade toe en spatel tot een romig geheel.
Stap 10
Schep het roomkaasmengsel op de taartbodem in de springvorm.
Stap 11
Lepel de sinaasappel-mangosaus erover en maak met een satéprikker mooie krullen in de vulling, zodat een marmerpatroon ontstaat. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Stap 12
Verwijder de springvorm.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm (Ø 24 cm)
- - bakpapier
- - keukenmachine
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie827 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten95 g
- Vet44 gWaarvan verzadigd25 g